dimarts, 22 de maig del 2012

EL NOSTRE TRESOR: EL RIU MOGENT

 El nostre tresor: el riu Mogent
 La joia del riu Mogent: el blauet
 Una serp que ens podríem trobar, de mentida
 Posem l'anella als ocells per saber-ne més coses, i, a sota, el jurament que cuidarem el riu Mogent.
Ahir, 10 de maig, vam anar al riu Mogent. Quan vam arribar vam fer dos grups: la classe de 2n A i la classe de 2n B, però el Jaume em va deixar anar amb 2n A perquè n'hi havia menys i jo volia anar amb la Mireia F. de 2n A.
Un grup va anar amb el Jordi que era especialista en Ornitologia, i l'acompanyava una noia que es deia Marta. L'altra grup va anar amb dos nois, que un es deia Manolo i l'altre es deia Ramon.
A mi em va tocar primer amb el grup de'n Jordi. Allà vam anar pel bosc a veure unes xarxes per mirar si havíem atrapat algun ocell, però aquella xarxa estava prohibida, només es pot fer servir amb un paper especial, i era del Japó. I també vam anellar alguns ocells, però un blauet ja estava anellat. L'altre grup, el del Manolo i el Ramon, van anar a fer un tomb i també van veure animals que vivien allà però eren de mentida. Després vam esmorzar i després vam continuar.
En Jaume va deixar anar un blauet, i tots li vam dir adéu! al blauet, mentre se n'anava volant.
Més tard vam fer un jurament de que tenim que cuidar, guardar, conservar i protegir el riu Mogent, i evitar tirar llaunes ni lo que embruti el bosc, els gossos que no destrossin les cases dels animals ni que cacin els ocells, que els gossos vagin amb corretja, ni tirar pedres al riu ni embrutar-lo.
I després vam tornar cap el cole, i mentre tornàvem vam trobar a la mare de l'Àlex Benítez. I al cole tots vam beure aigua perquè estàvem molt cansats.
El que em va agradar més és els animals de mentida i el blauet, la joia del riu Mogent!

Ona Bonnín 2n B

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada